همانطور که میدانید وردپرس نیز مانند هر سیستم مدیریت محتوای دیگری از قاعده افزودن کاربر مستثنی نبوده و در آن چندین نقش کاربری با دسترسی های مختلفی تعریف شده است. اما برای اینکه بدانید که هر کدام از نقش های کاربری چه میزان بر روی سایت کنترل دارند و در چه سطحی قرار دارند امری ضروری برای هر وبسایت است که در زیر به تبیین و معرفی هریک میپردازیم.
انواع نقش کاربری در وردپرس و سطح دسترسی آنها
به صورت پیشفرض 5 نوع نقش کاربری در وردپرس وجود دارد که عبارتند از:
- مدیر
- ویرایشگر
- نویسنده
- مشارکت کننده
- مشترک
مدیرکل
در نصب وردپرس مدیر مهمترین نقش کاربر را به عهده دارد. کاربری که در نقش مدیر است میتواند پست جدید اضافه کند ،هر پستی که توسط کاربران دیگر در سایت گذاشته شده را ویرایش کند و حتی پستها را حذف کند. به تمامی فایل ها در بخش رسانه دسترسی داشته و میتواند با نصب افزونه های موجود به دیتابیس سایت نیز دسترسی داشته باشد.
آنها میتوانند افزونه وردپرس و همچنین قالب ها را ویرایش، نصب و حذف کنند. مهمتر از همه یک مدیر میتواند کاربر جدید به سایت اضافه کند، اطلاعات کاربرهای موجود نظیر رمز عبور آنها را تغییر دهد و همچنین کاربری را از سایت حذف کند.
این نقش ها اساسا برای مدیران سایت محفوظ میماند و به شما کنترل کامل سایت وردپرس را میدهد. اگر شمادر حال عضو کردن چند کاربر برای سایت وردپرس خود هستید باید توجه کنید که کدام کاربر در نقش مدیر میباشد. مدیران قادر خواهند بود هنگامی که کاربران در حال ویرایش نوشتهای هستند بر روی ویرایش نوشته کلیک کرده و کنترل ویرایش نوشته را به دست بگیرند.
ویرایشگر
کاربرانی که در وردپرس نقش ویرایشگر را دارند باید کنترل کاملی بر بخش محتوا در وبسایت داشته باشند. آنها میتوانند پستهایی که توسط دیگر کاربران نوشته شده را اضافه،حذف ،ویرایش و انتشار دهند. ویرایشگر به طور متوسط میتواند نظرات را حذف و ویرایش کند.
ویرایشگر نمیتواند تنظیمات سایت را تغییر دهد، افزونه و قالب نصب کند یا کاربر جدید اضافه کند. و همانطور که از نام آن مشخص است تنها میتواند به کارهایی که نقشهای کاربری پایین ردهتر از وی دسترسی دارند را تغییر داده و ویرایش کند.
نویسنده
همانطوری که از اسمش مشخص است کاربری که در نقش نویسنده است میتواند بنویسد، ویرایش کند و پستهای خود را انتشار دهد. نویسنده میتواند پستهای خودش را حذف کند حتی اگر آنرا انتشار داده باشد. در حال نوشتن پست نویسنده ها نمیتوانند دسته ایجاد کنند اما میتوانند از دسته های موجود استفاده کنند همچنین میتوانند به پست خودشان تگ اضافه کنند.
نویسندگان میتوانند نظرات را ببینند اما نمیتوانند نظرات را تایید یا حذف کنند. آنها به بخش تنظیمات، افزونه و قالب دسترسی ندارند ،بنابراین نقش نویسنده در سایت نقشی کم خطر است به استثنا توانایی آنها در حذف پستهای انتشار داده شده که قادر خواهند بود نوشته را به زبالهدان انتقال دهند اما امکان حذف کامل نوشته از زبالهدان برای آنها میسر نیست. در بخش رسانه نیز نویسندهها قادر هستند تا تصاویر و فایل های خود را حذف کنند که این کار کمی ریسک پذیر است و نباید برای هر نوع کاربری این نقش کاربری را تعیین کرد!
مشارکت کننده
همانطور که از نام این نقش کاربری مشخص است میتوان از این نوع نقش کاربری به عنوان حامیان سایت نام برد؛ حامیان میتوانند پست جدید اضافه کرده و پست قبلی خود را ویرایش دهد اما نمیتوانند هیچ پستی حتی پست خود را انتشار دهند. در حال نوشتن پست نمیتوانند دسته ایجاد کنند و باید از دسته های موجود استفاده کنند.با این حال میتوانند روی پست خود برچسب گذاری انجام دهند. مهمترین مشکل حامیان این است که نمیتوانند فایلی را بارگذاری کنند.
حامیان میتوانند نظرات را ببینند اما نمیتوانند نظری را تایید یا حذف کنند. آنها به بخش تنظیمات،افزونه و قالب دسترسی ندارند و نمیتوانند هیچ تغییری در تنظیمات سایت انجام دهند.
مشترک
کاربرانی که در سایت شما در نقش مشترک هستند میتوانند به سایت وردپرس شما وارد شوند و مشخصات خود را آپدیت کنند. اگر بخواهند میتوانند رمز عبور خود را تغییر دهند. عملا آنها نمیتوانند پستی بنویسند،نظرات را ببینند یا در وردپرس شما کاری انجام دهند.
حال شاید از خود بپرسید وقتی کاری نمی توانند انجام دهند پس چه نیازی است تا از این نقش کاربری در وردپرس استفاده شود؟!
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که نقش این کاربران برای زمانی مفید است که نیاز داشته باشید کاربری قبل از خواندن و نظر گذاشتن در مطالب در سایت ثبت نام کرده و وارد حساب کاربری خود در سایت شود.