یکی از رایج ترین روش های نصب وردپرس، نصب روی هاست می باشد. و یکی از پنل های محبوب هاست, سی پنل cpanel میباشد که امروز قصد داریم آموزش نصب وردپرس روی سی پنل را به شما آموزش دهیم. ابتدا اجاده دهید مختصری در مورد سی پنا و وردپرس توضیح دهیم که بدانبد با چه چیزی طرف هستید!
سی پنل (cPanel) کنترل پنل لینوکسی سی پنل یا به اختصار CP را می توان محبوب ترین و مشهور ترین کنترل پنل در دنیای میزبانی وب (هاست لینوکس) دانست , دلیل محبوبیت این کنترل پنل آمریکایی تنها امکانات آن نیست بلکه رابط گرافیکی کاربر پسند و پشتیبانی پاسخگو و … است که این کنترل پنل را به محبوب ترین کنترل پنل جهان تبدیل کرده است.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای سایتساز است که با استفاده از ان قادر خواهید بود انواع گوناگونی از وبسایت و وبلاگ ها را راه اندازی کنید. با اطمینان بر اساس تجربیات شخصی و نمونههای مشاهده شده به جرأت میتوانم این اطمینان را به شما بدهم به دلیل انعطاف بالایی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد با استفاده از آن قادر خواهید بود تا اقدام به راهاندازی هر نوع وبسایت با وردپرس کنید.
آموزش نصب وردپرس روی Cpanel
اولین مرحله از نصب وردپرس این است که شما آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید. برای دانلود آخرین نسخه وردپرس به آخر همین صفحه مراجعه کنید.
بعد از دانلود وردپرس باید آن را در سی پنل آپلود کنیم. ابتدا باید وارد محیط Cpanel بشیم، زمانی که شما دامنه و هاست خود را خریداری کرده باشید پشتیبان هاست به شما آدرس و رمز عبور مربوط را میدهد.
برای وارد شدن به محیط سی پنل می توانید از دو روش پایین اینکار را امتحان کنید.
اضافه کردن Cpanel آخر آدرس سایتتون، مانند: google.ir/cpanel البته شما باید آدرس سایت خودتون رو به جای نمونه بالا قرار دهید.
روش دوم اضافه کردن 8220: به آخر سایت است مانند: google.ir:8220
سپس وارد صفحه ورود به سی پنل می شوید که باید نام کاربری و رمز عبوری که هاستینگ به شما داده است را وارد کنید. تا وارد محیط سی پنل شوید.
بارگذاری فایل فشرده وردپرس
در مرحله اول باید مطابق شکل زیر وارد پوشه فایلهای خود روی هاست شوید.
زمانی که روی مدیریت فایل خودتون کلیک کردید وارد صفحه جدیدی میشوید که در سمت چپ یک شاخه از فایل ها وجود دارد که باید روی پوشه public_html کلیک کنید و وارد این پوشه شوید. مانند تصویر زیر:
کاری که ما باید بکنیم اینه که وردپرس را داخل پوشه public_html آپلود می کنیم. برای اینکار روی گزینه Upload بالای صفحه کلیک میکنیم. مانند تصویر زیر:
پس از آپلود شدن فایل فشرده وردپرس باید بر روی پوشه زیپ آن راست کلیک کنید و گزینه Extract را انتخاب کنید تا پوشه وردپرس را از زیپ خارج کنید.
مطابق شکل زیر وقتی نسخه وردپرس را extract میکنیم میتوانید فایل زیپ آن را از داخل سیپنل خود پاک کنید. اگر سعی کنید همیشه فضای هاست را منظم نگه دارید به سرعت سایت کمک بزرگی میکنید.
سپس بر روی پوشه آبی رنگ wordpress در شکل بالا کلیک میکنیم تا تمام فایلهای موجود را از درون پوشه وردپرس به بخش public_html انتقال دهیم. چرا؟
اگر میخواهید سایت شما با زدن آدرس دامنه نمایش داده شود باید تمامی فایلهای اصلی وردپرس در public_html یا روت قرار گیرد در غیر اینصورت باید انتهای آدرس اصلی wordpress/ را نیز وارد کنید که این کار بی معنی است.
انتقال فایلها به public_html
همانطور که در شکل زیر میبیند برای انتقال تمام فایلهای وردپرس همه موارد را انتخاب کرده (با گزینه select all) و با کلیک بر روی آنها گزینه Move را انتخاب کنید.
وقتی در شکل بالا گزینه “Move” را انتخاب میکنیم مطابق شکل زیر پنجرهای باز میشود که در این پنجره، مسیر فعلی تمام فایلهای وردپرس به صورت public_html/wordpress/ مشخص شده است و شما باید کلمه wordpress را از مسیر مشخص شده در شکل پاک کنید و فایلها را به پوشه public_html برای نصب وردپرس روی Cpanel انتقال دهید.
ساخت پایگاه داده
تا اینجا موقعیت اولیه وردپرس را مشخص کرده و آن را شاخه اصلی جای دادیم. حال نوبت به آن میرسد که پایگاه داده را تنظیم کنیم. میدانید که بدون اتصالات پایگاه داده نمیتوانید وبسایت خود را راهاندازی کنید. چرا؟ چون سایت شما قرار است اطلاعاتی را در دل خود داشته باشد و این اطلاعات همگی بصورت جدولهای مشخصی در پایگاه داده جمع میشوند. برای این منظور در پنل هاست بر روی گزینه MySQL database کلیک کنید:
با کلیک بر روی لینک Database® MysQl که در شکل بالا مشخص شده است وارد صفحهای مطابق شکل زیر میشویم که باید برای نصب وردپرس روی Cpanel دیتابیس ایجاد کنیم.
برای پایگاه داده خود باید نامی را در نظر بگیرید و در این بخش وارد کنید، سپس بر روی دکمه آبی رنگ Create database کلیک کنید. حال کمی اسکرول میکنیم تا به بخش MySQL User برسیم.
در اینجا نیز باید برای پایگاه داده خود نام کاربری و پسورد بسازید. این مراحل را در نصب وردپرس روی لوکال هاست هم انجام میدادیم با این تفاوت که در لوکال تنها یک نام پایگاه داده کافی است. پس از آن بر روی Create User کلیک کنید. حال کمی اسکرول کنید و در بخش Add User database بر روی دکمه Add کلیک کنید تا همه موارد اضافه شوند.
وارد کردن آدرس سایت در مرورگر
حال برای نصب وردپرس روی Cpanel باید آدرس سایت خود را در مروگر وارد کنید. در صورتی که تمام مراحل فوق را به درستی انجام داده باشید هنگام وارد کردن آدرس سایت خود در مرورگر با صفحهای مطابق شکل زیر مواجه می شوید.
سپس پس از عبور از صفحه بالا وارد صفحهای مطابق شکل زیر میشوید که قرار است اطلاعاتی را در آن وارد کنید…
سپس با زدن دکمه “فرستادن ” وارد صفحهای مطابق شکل زیر به شما نشان داده میشود.
با زدن دکمه “اجرای نصب” وارد صفحهای مطابق شکل زیر میشوید که باید در آن نام کاربری و پسورد ورود به سیستم وردپرس را مشخص کنید تا نصب وردپرس روی Cpanel انجام شود.
پس از فشردن دکمه راهاندازی وردپرس نصب وردپرس روی Cpanel به طور تمام و کامل انجام میشود و شما میتوانید با استفاده از نام کاربری و پسوردی که در مرحله قبل تعریف کردید وارد سیستم وردپرس خود شوید.