با وردپرس شبکه می توانیم یک سیستم وبلاگدهی راه اندازی کنیم. کاربران با عضویت در سایت بتوانند یک ساب دامین انتخاب کرده و ثبت کنند و از آن به عنوان سایت خود استفاده کنند. شبکه چند سایته وردپرس همانطور که از نامش پیداست از چندین سایتی که توسط کاربران ساخته شده است تشکیل می شود
اگر بخواهیم نحوه نصب وردپرس معمولی و وردپرس شبکه را مقایسه کنیم باید بگم که وردپرس شبکه یک سری تنظیمات بیشتر برای نصب دارد. شما باید تصمیم بگیرید که سایت هایی که کاربران می سازند subdomain باشند یا subfolder و اینکه چگونه آن را مدیریت کنند. خب در ادامه در پی فایل وردپرس شبکه را نصب میکنیم
نصب وردپرس
اولین قدم در ساخت وردپرس شبکه این است که ابتدا وردپرس را بصورت معمولی نصب کنیم. پس در ابتدا وردپرس معمولی را نصب کنید. از دیتابیس خود بک آپ تهیه کنید. کنترل کنید که پیوند یکتا بر روی نام نوشته قرار گرفته شده باشد. همه افزونه های فعال را غیرفعال کنید ( بعدا می توانید مجددا فعال کنید)
فعال سازی وردپرس شبکه
قدم دوم نصب وردپرس شبکه فعال سازی آن است. برای این کار فایل wp-config.php را باز کنید. متن زیر را داخل آن پیدا کنید:
/* That's all, stop editing! Happy blogging. */
سپس کد پایین را زیر کد بالا قرار دهید:
/* Multisite */ define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true ); // اجازه به وردپرس برای فعال سازی
سپس فایل را ذخیره کنید و پیشخوان وردپرس را دوباره رفرش کنید.
نصب وردپرس شبکه
در مرحله قبلی شبکه وردپرس را فعال کردیم. اکنون در بخش ابزار ها در منو سمت راست پیشخوان وردپرس گزینه راه اندازی شبکه اضافه شده است.
حال از بخش راه اندازی شبکه, روش نصب سایت ها را انتخاب کنید. آیا می خواهید برای هر سایت یک ساب دامین بسازد یا یک پوشه بسازد؟
اطلاعات شبکه از قبیل عنوان ، آدرس و ایمیل مدیر شبکه را وارد کنید و سپس بر روی دکمه نصب کنید کنید.
نکته: اگر از لوکال هاست استفاده می کنید به شما اجازه انتخاب روش نصب سایت را نمی دهد و به صورت پیشفرض سایت ها را بر روی پوشه می سازد.
فعال سازی شبکه
بعد از کلیک بر روی دکمه نصب، صفحه جدیدی برای شما باز می شود که شامل یک سری کد می باشد:
کدهایی که داخل باکس اول که به رنگ بنفش هستند را داخل فایل wp-config.php و قبل از /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ قرار دهید.
کدهایی که داخل باکس دوم که به رنگ سبز هستند را هم داخل فایل .htaccess هاست خود قرار دهید.
سپس دوباره وارد پیشخوان وردپرس شوید. خواهید دید که منو جدیدی به بالا اضافه شده است
توجه داشته باشید جهت نصب پوسته theme باید از قسمت network تمامی پوسته ها نصب شوند و در تنظیمات سایت مربوطه فعال شوند. در مورد مواردی همچون پلاگین ها نیز بهمین ترتیب باید عمل نمایید.
در شبکه ورد پرس این امکان برای شما موجود می باشد تا در هر سایت پوسته مورد علاقه خود را استفاده نمایید همچنین این پوسته ها می توانند در سایتهای مختلف بصورت RTL و یا LTR باشند.
ایجاد کاربر جدید در هر سایت مختص به همان سایت می باشد و نیازی به افزودن کاربر از طریق مدیریت اصلی سایت نمی باشد.
قابل ذکر است تمامی سایت های ساخته شده بعنوان یک فایل مجزا برروی سرور ذخیره نمی شوند و سایتهای موجود کاملا بصورت مجازی و برروی دیتابیس ذخیره می گردند.
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد سایتهای جدیدی که ایجاد می گردند پسوندهای دیتابیس آنها بصورت wp_1 و wp_2 و … ایجاد می گردند.
ویژگی شبکه در صورتیکه که با تنظیمات سرور آشنایی کامل نداشته باشید موجب کندی آن خواهد شد ضمنا بزرگی دیتابیس دقیقا به تعداد سایتها و مطالبی که از طریق کاربران برروی آنها قرار داده می شود بستگی دارد.